Blodsukker

Blodsukker

I hunde og katte er blodsukkeret en vigtig sundhedsfaktor, lidt ligesom hos mennesker - blodsukkeret påvirker deres energi-niveau og mæthedsfornemmelse, samt deres vægt.

Den ledende årsag til overvægt og diabetes i hunde er en overvægt at kulhydrater i deres kost - dette bør undgås!

Et sundt og naturligt blodsukker er lavt og stabilt, hvilket er præcis hvad hunde og katte selv kan skabe, hvis får tilstrækkeligt med animalsk protein i deres kost - hunde og katte har INTET behov for kulhydrater i maden.

For at nå et sundt lavt blodsukker i  moderne hundemad, er det vigtigt at kosten indeholder så få kulhydrater som muligt, samt at kulhydraterne er relativt lavt glykæmiske (at de har et GI på under 60).

Råvares påvirkning af blodsukkeret måles typisk i Glykæmisk Index, eller forkortet, GI. Et GI på under 60 klassificeres som "lavt", og jo mindre GI-tallet er, jo bedre for blodsukkeret.

I Valhalla bruger vi lavt glykæmiske råvarer, som ærter (GI 22), hestebønner (GI 9) og søde kartofler (GI 40), hvilket sikrer din hund et lavt og stabilt blodsukker - ligesom i naturen.

Hvis blodsukkeret stiger og falder hastigt, vil man opleve at hunden har rigeligt med energi umiddelbart efter indtag af mad, men bliver "mat" eller træt igen efter blot en time eller to. Hvis man opretholder et naturligt stabilt og sundt blodsukker, vil hundens energi strække sig over hele dagen, og man vil ikke opleve at hunden bliver "hyper" efter spisning.

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål.