Energikilder

Energikilder

Der er 3 kilder til energi, når det kommer til fødevarer, protein, fedt og kulhydrat.
Kun 2 af disse er nødvendige, når det kommer til din hunds kost:

Protein 

Fedt
Kort om kulhydrat:

Det er misforstået, at din hund har godt af kulhydrat fra foderet eller at dette er essentielt. 

Det er korrekt, at hundens fordøjelsessystem har lært at fordøje og bruge nogle former for kulhydrater (hvede, korn, majs mv.), fordi der ikke har været andet valg end at tilpasse sig det foder der har været serveret for den. Men derfor gør det ikke kulhydrater til en vigtig del af hundens kost.

Hvis du serverer et helt dyr, f.eks. et rådyr, for din hund, vil den primært spise de bløde organer først, såsom lever, nyre, hjerte mv. Hunden vil også spise mavesækken, men dette er ikke for at få kulhydraterne – hvis hunden var i mangel, ville mavesækkens indhold blive spist først. Vi vil slutteligt nævne at der ikke er evidens for, at hunden spiser mavesækkens indhold for at få kulhydraterne.

Hvis hunden får de proteiner de skal have fra kød, får den også de kulhydrater den skal bruge. Hunden er nemlig bygget til selv, at omdanne proteiner til kulhydrater. 

Vi har valgt, at Valhalla skal være sund dansk kvalitet og derfor har vi valgt, at kernen i vores opskrifter skal være ægte kød. Den mængde af kulhydrater vi har i vores foder, er en nødvendighed for, at råvarerne kan bindes sammen til piller. For os at se, er der kun én mulig grund til, at størstedelen af konventionelt foder er kulhydrat - for at nedsætte produktionsomkostningerne. Vi mener ikke, at vores produktionsomkostninger skal minimeres på bekostning af din hunds sundhed, derfor er vores foder lavet ud fra din hunds naturlige behov med udgangspunkt i din hunds anatomi, rødder og gener.